Всеки знае за империите им, но не и как изглеждат хората, които

...
Всеки знае за империите им, но не и как изглеждат хората, които
Коментари Харесай

Най-потайните милиардери – живот без шум за лична употреба

Всеки знае за империите им, но не и по какъв начин наподобяват хората, които не държат да се хвалят колко са умни и сполучливи
Илон Мъск, Джеф Безос, Марк Зукърбърг, Бил Гейтс, Уорън Бъфет, Ричард Брансън, Лари Пейдж и Сергей Брин… Почти не минава ден, без техните имена и фотоси да не са по страниците и екраните на медиите, а новините към това къде и с кого се срещат, какви са бизнес проектите им и позициите им по горещите тематики на международния дневен ред, какви кавги се вихрят към персоните им и какво се случва в персоналния им живот текат в обилие.

Но има една друга категория богаташи, които са тяхната цялостна диаметралност – те поставят големи старания да не притеглят внимание, за тях да не се написа и приказва, да не бъдат снимани, да странят от обществени появи и да ръководят империите си дискретно и съвсем анонимно. За тях се знае малко и в случай че не бяха постоянните ранглисти на най-състоятелните хора на планетата, малко на брой биха разбрали, че съществуват. Кои са най-потайните милиардери, споделя изданието “Бизнес инсайдър ”.

Вероятно мнозина са чували за калифорнийския артфестивал “Коачела ”, само че не и за индивида, който стои зад него.

Фипип Аншуц, притежател на 10,7 млрд. долара

съгласно “Форбс ” и на негласната купа “Най-мистериозният американски милиардер ”. 83-годишният паралия е притежател на “Аншуц Ентъртеймънт груп ” – компанията майка зад известното културно събитие. Тя има доста спортни тимове и над 100 клуба, театри, концертни зали по целия свят. Освен това продуцира 25 музикални фестивала. Преди да премине към развлекателната промишленост, Аншуц е натрупал пари от нефт и жп превоз. Открива петролно поле на границата на щатите Уайоминг и Юта, което през 1979 година продава за 500 млн. $. Купува жп линиите Рио Гранде и Южен Пасифик през 1980 година и ги продава 15 година по-късно за  Щатски долар  1,4 милиарда През 2019 година излиза наяве, че милиардерът е един от единствените двама, които са участвали в класацията на 400-те най-богати американци на сп. “Форбс ” всяка година от основаването ѝ през 1982-а. Независимо от това Аншуц доста рядко се появява обществено и през цялата си кариера е дал единствено 2 конференции. За него споделят, че е като магьосника от Оз – дърпа конците, прикрит зад завесата, никой не го вижда, само че той има голямо въздействие в Лос Анджелис.

Фредерик Баркли има брат близнак Дейвид

и двамата са познати като братята Баркли. Дейвид умря през 2021 година, а Фредерик през днешния ден е на 88. Преди гибелта на брат му положението на Фредерик се оценяваше на Щатски долар 4 милиарда Хотел “Риц ” в Лондон и в. “Дейли телеграф ” са негови наред с доста компании в търговията, в това число онлайн. “Нашата философия е да не приказваме за себе си, да не се хвалим какъв брой сме умни и сполучливи. Всичко, което вършим, е за наша лична приложимост ”, бе споделил Дейвид в един от редките си мнения.

Със семейство

Каргил-Макмилън е свързано всичко, което се яде в Съединени американски щати,

само че то не е познато за необятната аудитория. Империята им се разраства в продължение на 7 генерации. Те са осмото най-богато семейство в света, което включва цели 12 милиардери. Най-богатата от тях е Полина Макмилън Кайнат със положение от Щатски долар 7,2 милиарда Бизнесът на семейството стартира през 1865 година в зърнопроизводството, само че след това обгръща доста други сфери като фармация, превоз, логистика, рисков мениджмънт.

Семейство Марс е второто по богатство в света

с общо положение от 160 милиарда $. Скритият от погледите метод на живот обаче е най-типичното нещо, когато става дума за притежателите на колоса за бонбонки и сладки барчета, които се продават в магазините на петте континента.   “През 99% от нашата история ние сме оставяли бизнесът ни да приказва, а не нашите персони ”, споделя  Стивън Баджър, праправнук на създателя Франклин Марс. “Винаги сме държали на правото на персонално пространство и персоналната реклама не е част от полезностите ни ”, считат членовете на семейството.

Компаниите на Айк (Айзък) Пърлмутър са известни на всеки.

Изпълнителният шеф на “Марвел комикс ” стои зад договорката за продажбата на “Дисни ” през 2009 година за Щатски долар 4 милиарда “Форбс ” прави оценка неговото персонално положение на 3,9 милиарда Пърлмутър рядко се появява на събитията, проведени от компанията му. Говори се, че през 2008 година богаташът е участвал, дегизиран с очила и мустаци на премиерата на “Железният човек ”. Приятелите му приписват тази поверителност частично на мощния му акцент (роден е и израства в Израел). През март тази година стана ясно, че е бил отхвърлен от “Дисни ” като част от ограниченията за икономии на компанията. “Всичко, за което приказват там, е боксофис, боксофис. Мен ме интересува крайният резултат. Не ме интересува боксофисът. Само хората в Холивуд приказват за него ”, сподели той в едно от редките си изявленията пред в. “Уолстрийт джърнал ”.

Семейство Рейман е германският представител

в групата на потайните милиардери. Четиримата му членове са притежатели на концерна JAB Holding и всеки има по Щатски долар 5,4 милиарда Историята на финансовия им триумф датира от края на XVIII век, когато химикът Лудвиг Рейман се дами за богата наследница на химическа компания и съумява да разшири доста облагите ѝ. Макар да бяга систематично от светлините на прожекторите, фамилията влезе в новините през 2019 година и подари 10 млн. евро за щедрост след разкрития за тогавашни връзки с нацистите. Оказа се, че Алберт Рейман-старши (починал през 1954 г.) и Алберт Рейман-младши (починал през 1984 г.) са подкрепяли режима на Хитлер и са употребявали френски военнопленници за насилствен труд през Втората международна война, писа тогава в. “Билд ”. Толкова са потайни, че техни фотоси е невероятно да бъдат открити. При търсене излизат фрагменти на представителя им Петер Харф.

Ален и Жерар Вертхаймер са трето поколение собственици на  “Шанел ”

Техният прародител Пиер Вертхаймер през 1924 година подписва бизнес съглашение със самата Коко Шанел за именитите парфюми на френската дизайнерка. Във фабриката си фамилията създава паметния “Шанел  №5 ” против % от облагата, а през 1954 година поема напълно контрола над компанията. Братята застават отпред след гибелта на татко си Жак през 1996 година Според “Форбс ” всеки от тях има по Щатски долар 32,6 милиарда “Ню Йорк таймс ” назовава братята “най-тихите фешън милиардери ”. През 2002 година пред в. “Таймс ” Жерар споделя, че изборът им е да останат отвън радарите. Според тях би трябвало да се приказва за Коко Шанел и Карл Лагерфелд (дългогодишен креативен директор), а не за братя Вертхаймер. През цялата си кариера те нито един път не са участвали на разкриване на бутик на “Шанел ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР